Gunnar Ardelius och Anders Rydell

På onsdag är det återigen dags för Folk och Kultur, Sveriges största kulturpolitiska event, som arrangeras i Eskilstuna 7-10 februari.

Förutom de två programpunkterna Sveriges Museer arrangerar tillsammans med Svensk Scenkonst deltar vi även i andra sammanhang.

Sveriges Museers generalsekreterare, Gunnar Ardelius, livepoddar direkt från Folk och Kultur med sin podcast Kulturmännen vid två tillfällen. Kulturmännen är en kulturpolitisk podcast som produceras av Sveriges Museer och drivs av Ardelius tillsammans med Anders Rydell, författare och chefredaktör på tidningen Författaren.

10.00-11.30 på fredag 9/2 livesänder Kulturmännen ett samtal om kulturkanon med Lars Trädgårdh - Historiker och ordförande i kommittén för Kulturkanon, Grethe Rottböll - Ordförande Sveriges Författarförbund och Niklas Cserhalmi - Museichef Arbetets museum och ordförande Sveriges Museer.

Samma dag, fredag 9/2, 13.30-15.00 sänder Kulturmännen ett avsnitt om ekonomi, kris och kulturens värde i samtal med med Amanda Lind - ordförande Riksdagens kulturutskott, Hans Lindholm Öjmyr - museichef Dansmuseet, Calle Nathanson - studieombudsman och koncernchef ABF Stockholm och Maria Lind Chef - Konstmuseet i Norr.
Plats: Eskilstuna Konstmuseum.

Gunnar Ardelius deltar även i samtal om kulturen som räddare av den sargade Sverigebilden, om debatten kring angiverilagen på svenska museer och filantropiskt stöd till svenska museer.

Niklas Cserhalmi, museichef Arbetets museum och ordförande för Sveriges Museer, arrangerar också en paneldebatt om hur vi pratar om demokrati, tillit och varför vi faller för information som är smart förpackad.

Se hela programmet här.

Vi ses på Folk och Kultur!

Kulturmännen