I höst ser vi fram emot två stora arrangemang för museibesökarna:

• Den 28-29 oktober firar vi den nationella museihelgen Älskade museer. Ett utmärkt tillfälle att bjuda in till roliga museiaktiviteter för hela familjen.
  • Den 5 november har SVT:s storsatsning Historien om Sverige premiär. Här har vi på Sveriges Museer jobbat i samverkan med SVT under en längre period, och har därför kunnat tillhandahålla webbinarier och förhandsinformation till medlemmarna. Många har förberett såväl utställningar som arrangemang om Sveriges historia.

Nu är det dags att samla in och dela era aktiviteter kopplade till Älskade museer och Historien om Sverige! Arrangemangen publiceras löpande på våra eventsidor, och vi kommer att tipsa om eventen i våra sociala medier och nyhetsbrev – så skicka in era tips redan idag.

Att tänka på: Har ert museum ett arrangemang som är kopplat både till Historien om Sverige och Älskade museer? Glöm då inte att lägga in det två gånger; en gång i varje kategori.

Skicka in era tips här >>

Ni har väl inte missat att vi tillsammans med SVT erbjuder våra medlemmar möjlighet att göra förhandsvisningar av Historien om Sverige med Farah? Läs mer här >>